milovana

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Príbeh o palme

Horúcou púšťou prechádzal karaván. Človek v ňom cestoval už niekoľko dní. Odrazu sa karaván pokazil a človek ostal na púšti celkom sám. Napokon sa prihnala aj púštna búrka a karaván celkom skántrila. Preto človek odsúdený na smrť začal hľadať aspoň tieň pod ktorý by sa mohol ukryť. Slnko pálilo no okrem mladého výhonku palmy na púšti nenašiel vôbec nič. Palmička bola ešte príliš malá a slabá aby mohla svojim tieňom človeku nejak poslúžiť.  Zúfalý človek sa na ňu veľmi rozzúril. Od hnevu zodvihol obrovský balvan a položil ho na ňu.

Napokon sa mu podarilo predsa nejak z púšte vyviaznuť. Prešlo veľa rokov  a nahnevaný človek opäť prechádzal púšťou, keď sa mu tu znenazdania karavan znovu pokazil. Začal hľadať úkryt pred páľavou slnka. Ako tak kráčal ocitol sa pred obrovskou palmou s bohatou, zelenou korunou. Potešil sa, ľahol si pod ňu a zaspal. Potom sa náhle strhol zo spánku a pozrel na vrcholec koruny prekrásnej palmy. Všimol si čosi nevídané. Palma mala vo svojej košatej korune usadený obrovský balvan.

Naklonila sa k nemu a riekla: „Snažila som sa zo všetkých síl ťažkého balvanu striasť no nebolo to možné a preto aby som celkom nezahynula začala som zapúšťať svoje korienky hlbšie a hlbšie tak, až som narazila na podzemný prameň. Z neho som potom čerpala vodu a živiny potrebné na to aby som rástla a silnela. Nepodarilo sa ti ma skántriť pretože tvoj balvan hnevu je v porovnaní s hlbinou zeme v ktorej sa počal môj život veľké nič.“


http://www.youtube.com/watch?v=OGyILTRxRSg&feature=fvwrel

 

 

 







 


P.R.Ó.Z.A | stály odkaz

Komentáre

  1. tajomstvo pre Máriu
    Ak Boh dáva vzrast palme,
    vedel aký vzrast by mala mať, vedel na čo ju bude potrebovať a vedel ako to dosiahnuť.
    Poslal človeka, ktorého dobre poznal,
    vedel čo spraví, a vedel i ako ho zmeniť vďaka Palme, aby sa Ho mohol dotknúť a mohol si ho i neskôr použiť.
    On vedel ako to dosiahnuť.
    A v Jeho múdrosti je krása, ktorú vidíme až oveľa neskôr.

    A tak sa stretla na púšti Palma s Človekom. Koľko tajomstiev a krás v jednoduchých obrazoch.
    publikované: 20.05.2012 20:18:14 | autor: Jozef (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014